Brasøy Bilde: Monika Therese Mathisen (f.1974)

Monika Therese Mathisen (f.1974)

Monika er vokst opp på Draje’ som den yngste dattera til Aud og Aksel. Og jeg regner med at hun lærte å jobbe i ung alder, kanskje på Nesse’ der faren drev rekepelleri i mange år.

Og Monika er i alle fall et arbeidsjern. Hun driver butikk på Solfjellsjøen på Dønna, har et enkelpersonsforetak på Brasøy, Brasøy Hytteservice, og organiserer Brasøy og Husvær taxi. Og ellers har hun en finger i mangt og mye.

Ja, det meste, faktisk.

Hun er med i de fleste festkomiteer, hun organiserer sosiale tilstelninger og det legendariske loppemarkedet som arrangeres juli. Mye jobb, men med sitt store hjerte deles overskuddet ut. Til gode tiltak på øya. Til ei jente i Kambodsja som trenger øyeoperasjon for å kunne se. Ja, det skulle jo bare mangle at man ikke skal hjelpe til. Og raushet er vel det ordet som beskriver Monika aller best. Hun deler gjerne. Hun hjelper gjerne. Monika med hjertet i hånda. Monika med et hjertet som banker for øya si. Har hun noen gang sagt nei?

Og jeg hater ferie, sier Monika, som setter pris på hverdagen. Jeg elsker hverdagen og liker ikke ha ferie. Det er vel fordi det er uvant å ikke jobbe. Og kanskje fordi det fort kan bli litt stille på Brasøy når ungene er blitt voksne og sommerens yrende øyliv er over for denne gang. Og det er litt sårt at det ikke er unger igjen på Brasøy i det hele tatt. Men det trenger vi ikke snakke om.

Det er latteren du hører hører først når døra på Kopen går opp, og da vet du det er Monika. Hun liker å prate med alle, og har en humor som får alle til å le. Med en herlig selvironi forteller forteller hun gjerne om sine svake sider som  for eksempel lakris og sjokolade. Og du må følge godt med i samtalen for setningene og ordene har ofte en dobbel betydning. Og ordene er ofte litt over kanten. Og verywellsådet. Så man må bare le.

Og det er klart. Livet er ikke bare latterbobler. Det er jo livet som det er for mange med lange dager, pendling og ting som skjer med folk man er glade i.

Monika er ei typisk brasøydame. Øyværingskvinnfolk. Sterk, sta, arbeidsom og med masse humor.

Monika med det store hjertet og latterboblene.

 

 

Margit Langseth

28.9.2019

Foto: selfie(c) Monika Therese Mathisen

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg